•  Borotvaélen – Veszprém és egy különc borbély hétköznapjai a 19. században

  borotvaélen
  Utánajárunk annak, hogy milyen volt egy napfogyatkozást megélni, piacra járni, megházasodni vagy esetleg kirúgni a hámból és másnap kótyagosan ébredni, és milyen törvényei voltak a szerelemnek. Időközben pedig végig úgy érezzük, mintha csak éppen beültünk volna Francsics Károly – mert ez borbélyunk neve – székébe, aki halkan, fülünkbe duruzsolva mesél magáról és életéről, míg mi szépülünk.
   
 •  Terítéken Veszprém – gasztrobarangolás a város szívében

  gasztro
  Azt mondják, Veszprémben vagy fúj a szél vagy harangoznak. Az ImagineVeszprém gasztronómiai sétáján az a célunk, hogy ebből egyiket se vegyük észre: helyette halljuk meg az évszázadokkal korábban kiabáló piaci kofák hangját, a múlt legelegánsabb helyi szórakozóhelyein játszó cigányprímások hegedűjének zenéjét és az egykor a Séd patak vizét csapkodó malomkerekek zaját.
   
 •  Beton és humor – Kádár-kori lenyomatok a királynék városában

  betoneshumor
  Tematikus városfelfedező sétánkon mi azonban éppen azokra a titkokra és történetekre vagyunk kíváncsiak, amelyek az “átkos” időszakból maradtak ránk. Kiderül, hogy hogyan lett a festői kisvárosból a majd’ az ötszörösére felduzzasztott lakosságszámú “ipari központ.” Megnézzük, hogy a korszakban született épületek hogyan szolgálták az ide érkezők kényelmét és a lakók szükségleteit.