Tapintható ’56 – látássérülteknek szervezett városi sétán jártunk – We love Budapest (2017. március 23.)

Archív felvételek, fényképek, mozifilmek, virtual reality és más városi túrák – csak pár azon eszközök közül, amelyekkel közelebb hozható a mai kor emberéhez 1956. Pedig sokan vannak, akik nem úgy használják a várost, ahogy a többség, és a közös emlékezet vizuális kulturális kódjaiból is ki vannak zárva. Az Imagine Budapest nekik szervezett városi sétát a forradalom józsefvárosi helyszínein.

https://welovebudapest.com/budapest.nevezetessegei/tapinthato.56.latasserulteknek.szervezett.varosi.setan.jartunk

1956-os budapesti túra látássérülteknek – forbes.hu (2017. március 17.)

Ingyenes budapesti városi bejárást szervez látássérülteknek az Imagine Budapest az 1956-os forradalom néhány helyszínén. A program kétórás, a elsősorban látássérülteknek szánják, de várják a kísérőket és az érdeklődőket is.

https://forbes.hu/a-jo-elet/1956-os-budapesti-tura-latasserulteknek/

Ha azt hitted, ismered Budapestet, bebizonyítjuk, hogy tévedsz – 24.hu (2016. március 28.)

Mindegyik sétánk megtalálja a saját közönségét, az idősebbeket a komolyabb témák érdeklik, a fiatalok pedig szívesen vesznek részt gasztrokalandokban.

http://24.hu/elet-stilus/2016/03/28/ha-azt-hitted-ismered-budapestet-bebizonyitjuk-hogy-tevedesz/

Dunába lógatták a péket, aki trükközött a kenyér súlyával – HVG.hu (2015. november 16.)

Magyarország valaha malomipari nagyhatalom volt, de manapság már alig van mire büszkének lenni. Vajda József, a Pékműhely alapítója szerint napjainkban mindössze öt helyen lehet jó kenyeret kapni az országban, és az is mind Budapesten található. A malmok, pékek világába kalauzoló Imagine Budapest-sétán jártunk.

http://hvg.hu/plazs/20151116_dunaba_logattak_a_peket_aki_trukkozott

A múlt még ma is tetten érhető a városban – Körutazás és városnézés felsőfokon – nullahategy.hu (2015. november 13.)

Fontos, hogy mindenkinek legyen egy saját Budapestje. Egy olyan Budapestje, amelyben eligazodik, amit szeret, amiben otthonosan érzi magát, és ami „csak az övé”. A történetek, a személyes sztorik, amiket egy-egy sétán megtudnak, egy újabb rétegét jelenítik meg a városnak, amitől élővé, élettel telivé válik.

http://nullahategy.hu/a-mult-meg-ma-is-tetten-erheto-a-varosban-korutazas-es-varosnezes-felsofokon/

Budapest nem csak koszból és dugóból áll – Origo.hu (2015. március 19.)

Bosszantja, hogy megint dugó van az alagútban? Késik egy fontos találkozóról, mert bombát találtak a Széll Kálmán tér átépítésekor? Zavarja, hogy kevés a zöldfelület a belvárosban? Egy jó városi séta ezen is segíthet – legalábbis a 2008 óta működő ImagineBudapest szerint.

http://www.origo.hu/utazas/magyarorszag/20150310-budapesti-varosnezo-setak-az-imaginebudapesttel.html

Imagine Budapest – nézd a várost, ahogy még sosem láttad! – newscafe.hu (2015. január 15.)

Turistáknak és helyieknek egyaránt élményt jelenthetnek az Imagine Budapest tematikus városnéző túrái, melyek során olyan arcait mutatja meg Budapest, amelyeket a legtöbben még sosem láthattunk.

http://newscafe.hu/belfold/imagine-budapest-nezd-a-varost-ahogy-meg-sosem-lattad/

Hogyan kerül Budapest titkos kertjeibe bölényfű? – Turizmus.com (2014. szeptember 24.)

Budapest középkori városfalának egy megmaradt darabja határolja az itteni, az eredeti utcaszinten található hangulatos, árnyékos és csendes zugot – minden bizonnyal a belváros legrejtettebb szöglete ez.

https://turizmus.com/szallashely-vendeglatas/hogyan-kerul-budapest-titkos-kertjeibe-bolenyfu-1124779

Édes Budapest – Kossuth Rádió, A Hely (2014. január 30.)

Csoki, tejszínhab, omlós piskóta, grillás, bonbon, krémes, fagyi... Jaj... Kezdek elgyengülni! Ráadásul kezdődő sorozatunkban nem csak beszélünk a cukrászmesterekről, édességekről, hanem bőszen kóstoljuk is utóbbiakat. Alternatív városnéző túrára indulunk, a kezdőpont a Cukor utca, vezetőnk Szekeres Juli.

http://www.mediaklikk.hu/2014/01/30/a-hely-edes-budapest-1-resz/

Édes élet a fővárosban – hirado.hu (2013. december 08.)

Legyen az édességeké a főszerep a hétvégéken! A kóstolókkal gazdagított Édes élet című tematikus séta az édességek fogyasztásának és készítésének izgalmas történetét dolgozza fel a pesti belváros utcáin járva.

http://www.hirado.hu/Hirek/2013/12/08/10/Edes_elet_a_fovarosban.aspx

A szalonczukkedli magyar találmány – INDEX.hu (2013. december 05.)

Mikor mennénk hosszú édességtúrára, ha nem karácsony előtt? Legalább két olyan óra legyen az ünnepek alatt, amikor az ember lelkiismeret-furdalás nélkül tömi magába az édességet! Az Imagine Budapest Édes élet túráján ezt megkaptuk, és még rengeteg sztorit és házfalak mögött megbúvó személyes jellegű titkokat.

http://index.hu/2013/karacsony/a_tibi_csoki_meg_a_czukkedli/

Hátborzongató bűnügyek Budán – Szeretlekmagyarorszag.hu (2013. december 03.)

Kivégzés a Dísz téren, gyermekgyilkosság a Halászbástyán. Az Imagine Budapest különleges sétáján évszázados bűnügyek helyszíneire kalauzolnak.

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hatborzongato-bunugyek-budan

Ragacsos lépések – Vasárnapi Hírek (2013. december 01.)

Az Imagine Budapest Édes élet címmel futó, legújabb túrájának során a méztől a finomított cukorig, a múlt századi szatócsboltok kínálatától a legmodernebb cukorkakészítőig, a profi cukrászmesterek műhelyeiben sülő finomságoktól az egyszerű háziasszonyok konyhájában kelő tésztákig rengeteg érdekességgel megismerkedhetünk, miközben olyan helyekre is bejutunk, amelyek mellett máskor figyelmetlenül elhaladunk.

http://www.vasarnapihirek.hu/izles/ragacsos_lepesek

Édes fővárosunk, Budapest – Hvg.hu (2013. november 28.)

Hol árulják a legfinomabb süteményeket Budapesten? Milyen édességeket szolgáltak fel Mátyás király udvarában? Kiről nevezték el a Tibi csokit? A gasztrotörténeti csemegék mellett hasznos karácsonyiajándék-tippeket is beszerezhetünk, és még nyalókát is megtanulhatunk készíteni egy belvárosi édességtúrán.

http://hvg.hu/elet/20131128_Hercegnot_szoktetett__sutikent_vegezte_R

Rejtett kertek és nyitott séták – MaNDA (2013. augusztus 01.)

A városban való sétálás, rácsodálkozás nem csak a turisták feladata. A belvárosi, külvárosi titkok bárkit érdekelhetnek, csak tudni kell turistának lenni, akár belvárosi lakosként is.

http://mandarchiv.hu/cikk/2005/Rejtett_kertek_es_nyitott_setak

“Extrém városnézés Budapesten” – Fókusz , RTL Klub (2013. július 16.)

Ma már a turisták nagyrésze nem elégszik meg azzal, hogy megmutatják Neki egy város legfontosabb látnivalóit, amit bárhol, bármelyik utikönyvben is megtalál. Vannak akik kifejezetten a láthatatlan csodákra kiváncsiak, akkor is, ha az lepukkant, naftalin-szagú, eldugott vagy ijesztő…

http://rtlklub.hu/musorok/fokusz/videok/214027

“Fővárosunk különleges arcai…” – MiNők magazin (2013. július 04.)

Az ImagineBudpest csapata bizonyítja, hogy a városnéző túrákat lehet profin, ötlettel, innovatívan és lelkesen is csinálni. Céljuk, hogy a résztvevők új szemszögből ismerjék meg Budapestet, az épületek homlokzatai mögé lássanak, és mindenki úgy mehessen haza, hogy jobban szereti és érti a fővárost.

http://minok.babafalva.hu/fovarosunk-kulonleges-arcai-izgalmas-varosnezo-setak-budapesten/

“Dezsőék a falon…” – Tiszatáj online (2013. június 10.)

...a Vörösmarty tömegnyomora helyett ezúttal a Fiatal Írók Szövetsége különleges programját választottam. Tettem ezt egyrészt azért, mert a FISZ és az Imagine Budapest közös projektjére tavaly minden létező jegy elkelt, és a visszajelzések áhítatosak voltak…

http://tiszatajonline.hu/?p=32503

“Cigányok, hajléktalanok, és egy kis tériszony” – Dívány.hu (2013. május. 12.)

Ismernek hídmestert? Tudják mi rejtőzik a Lánchíd belsejében? Nem? Akkor csapjanak le a lehetőségre, és nézzék meg! Az Imagine Budapest szervezésében főleg a Lánchídról és a mögötte húzódó világról lehet sokat megtudni, tériszonytól szenvedőknek azonban nem ajánlott a túra.

http://divany.hu/eletmod/2013/05/12/varosnezo_turak/

Hazahúzó – Budapesti túrák – ATV (2013. január.23.)

Nagyon fontos, hogy az esti Budapestet is lássuk és az esti Budapesthez hozzátartoznak a közvilágítás fényei…

http://www.atv.hu/videok/video-20130214_budapest_turak

“Titkokra vadásznak a városlakók” – Index (2012. december 02.)

Még mindig idegen vagyok Budapesten” – idézi Márait holnapján az ImagineBudapest, mely egyike volt azon cégeknek, akik elsők között szerveztek tematikus városnéző túrákat a fővárosban – fővárosiaknak. Nem titkolt céljuk, hogy a budapestiek otthonosabban mozogjanak saját városukban, és vegyenek észre olyan dolgokat, amelyek mellett eddig csak elsiettek.

http://index.hu/kultur/2012/12/02/titkokra_vadasznak_a_varoslakok/

“Pesti paloták tele sztorikkal” – Travelo (2012. november 14.)

Budapest egyik legérdekesebb része a Palotanegyed, ahol minden pesti turistának érezheti magát. Az elmúlt években bőven volt alkalmam megismerni minden utcát, és épületet, de még most is fel tudok fedezni kupolákat, ikerablakokat, erkélyeket, vagy a házban élt művészek neveit hirdető emléktáblákat, amelyek eddig nem tűntek fel…

http://travelo.hu/kozel/2012/11/14/pesti_palotak_tele_sztorikkal/